5 квітня 2023, 09:00, Логістика

На Дунаї побудують новий причал для перевантаження і зберігання зернових та навалювальних вантажів

В Одеській області побудують причал для перевантаження та зберігання зернових, генеральних та навалювальних вантажів. Новий причал буде збудовано поблизу селища Стара Некрасівка Ізмаїльського району.

Про це пише Ukrainian Shipping Magazine.

«Сьогодні на всі дунайські порти розповсюджується відповідна державна програма, в рамках якої вони працюють як зерноперевальні. Тому Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України надає дозвіл на розміщення нових причалів вздовж Дунаю», — йдеться у повідомленні.

Територія, на якій побудують новий причал, належить до Ізмаїльського целюлозно-картонного комбінату (83 км Кілійського гирла Дунаю). Під будівництво виділили майже 2,4 га землі.

Профільне видання повідомляє, що середня глибина на ділянці річки становить 4 м. Поблизу майбутнього причалу, на 84 км Кілійського гирла знаходиться водозабір і затон Ізмаїльського МТП (85 км Кілійського гирла). Також неподалік розташований комплекс зберігання і перевалки енергоносіїв «Ізмаїл».

Нагадаємо, на поромній переправі Орлівка-Ісакча, що на Дунаї, в минулому році збудували причал довжиною 220 м та глибиною 7 м.