ВАКС присудив 10 років колонії ексдиректору Луцького КХП № 2 за розкрадання зерна

Вищий антикорупційний суд визнав винними ексдиректора ДП «Луцьке КХП №2» Степана Москвича та ексначальника елеватора Леоніда Тимофіюка у розтраті майна ПАТ «Аграрний Фонд» на 56 млн грн. Степану Москвичу присудили 10 років позбавлення волі, Тимофіюку — 7 років.
 
Про це повідомили у САП.
«Зібраними у межах досудового розслідування доказами, прокурором доведено, що з лютого 2014 року по червень 2014 року директор та начальник елеватора ДП «Луцький КХП №2», зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили розтрату зерна державного ПАТ «Аграрний фонд» в кількості 26 тис. т (що перебувало на зберіганні підприємства), чим спричинили ПАТ «Аграрний фонд» збитки на суму більше ніж 56 млн гривень», — зазначено в повідомленні.
Колишньому директору держпідприємства призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на три роки. Також суд призначив конфіскацію майна, — це понад 50 об’єктів нерухомості, корпоративні права 6 юридичних осіб та автомобіль BMW X5.
 
Колишньому начальнику елеватора суд визначив покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на три роки, та з конфіскацією частини майна.
 
Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.