МБРР профінансує будівництво фітингових платформ для української залізниці

Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть грант на відновлення логістики в Україні. Частину коштів буде направлено на виробництво фітингових платформ для збільшення обсягів контейнерних перевезень.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

В рамках грантової угоди між Україною та МБРР проєкту «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)» виділять перші $50 млн на забезпечення критичних потреб Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України та «Укрзалізниці».

Загальна вартість проєкту становить майже $600 млн. Із них $500 млн планує забезпечити МБРР, а решту коштів залучать у вигляді донорських грантів, що надходитимуть через Український трастовий фонд допомоги, відновлення та реконструкції (URTF) та інші трастові фонди.

«Завдяки цій домовленості ми отримаємо змогу профінансувати закупівлю модульних автодорожніх мостів та матеріалів для термінового ремонту доріг. Також кошти буде спрямовано на виробництво фітингових платформ для збільшення обсягів контейнерних перевезень, а також закупівлю матеріалів та обладнання для ремонту важливих залізничних мостів», — сказав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, УЗ підписала договір про співпрацю з залізницею Молдови.