Війна змусила Гермес Трейдинг скоротити закупівлю зерна і переглянути структуру посівної — Скічко

Через війну у холдинга «Агровіста» скоротилося зовнішнє фінансування торгової програми, що призвело до зменшення закупівлі зернових торговою компанією «Гермес Трейдинг» на власних п’яти елеваторах, у тому числі на річковому терміналі у Світловодську.

Про це «Портам України» розповів співвласник «Агровісти» Юрій Скічко.

«Проте затребувані цього року потужності зі зберігання та сушіння дозволяють елеваторам робити відносно непогану заготівлю продукції»,— запевняє Юрій Скічко.

За його словами, хоча витрати на внутрішню та зовнішню логістику суттєво збільшилися,  «Агровіста» опинилася у більш виграшному становищі — завдяки власному автомобільному парку та парку зерновозів. Але покрити всі потреби власний транспорт не дозволяв: останніми місяцями компанія відвантажує по 40-50 тис. тонн продукції.

З урахуванням змін витрат у логістиці та умов постачання та вартості інпутів «Агровіста» переглянула структуру посівної, зокрема більше площі відвели під ріпак. У тому числі й через негоду, довелося оптимізувати площу під озимими зерновими.

«Як і для всіх в Україні, війна для «Агровісти» стала викликом. Але вона згуртувала нас, зробила сильнішими, відкрила друге дихання. І сьогодні ми, як і всі в агробізнесі, щодня робимо свою роботу, розуміючи, що виконуємо свій внесок у стабільність економіки країни, а отже і в обороноздатність»,— підсумував Юрій Скічко.