3 лютого 2023, 14:03, Елеватори

ТАС Агро інвестував 50 млн гривень в енергетичну стабільність елеваторів

На забезпечення енергетичної стабільності та безперебійної роботи елеваторів агрохолдинг «ТАС Агро» направив майже половину запланованих інвестиційних коштів. Компанія придбала генератори для зерносховищ на суму 50 млн грн.

Про це в інтерв’ю Latifundist.com розповів генеральний директор «ТАС Агро» Валерій Новіцький.

«Найбільша проблема зараз — вчасно відвантажити зерно з елеватора. Через вимкнення електроенергії порушуються всі графіки відвантажень. Щоб цього уникнути, закупили генератори. Інвестували у це близько 50 млн грн — майже половину із запланованих інвестицій на рік. Хоча з урахуванням поточної ситуації, ці інвестиції окупляться дуже швидко»,— сказав керівник.

Також на трьох елеваторах агрохолдинга «ТАС Агро» встановили 5 теплогенераторів. В якості палива використовують пелетоване лушпиння соняшника.

«Плануємо цю історію поширити на інші елеватори, бо відразу зменшилась вартість сушіння»,— поділився планами Валерій Новіцький.

За його словами, зараз агрохолдинг інвестує в проекти, окупність яких складає рік-півтора. Якщо окупність довша, то вже в компанії будуть зважувати необхідність таких інвестицій, строк у 3-4 роки ще є досить прийнятним. Але майже ніколи холдинг не розглядає інвестиції з окупністю 10 років і більше.