Бізнес закликає ООН і Туреччину посприяти збільшенню перевірок суден у Босфорі — ЄБА

У січні 2023 року кількість перевірок суден, які прибувають на завантаження українською агропродукцією «зерновим коридором», різко скоротилася до 2-3 на день. Агробізнес ЄБА звернувся до ООН та Туреччини із закликом сприяти збільшенню кількості перевірок суден, а також подальшому продовженню зернової ініціативи.

Про це повідомила пресслужба Європейської Бізнес Асоціації. 

Зазначається, що нинішні темпи перевірок призведуть до збільшення простою суден, а судновласники та експортери зерна понесуть серйозні витрати за затримки суден.

«Тож, на думку зернової бізнес-спільноти Європейської Бізнес Асоціації, для уникнення великого скупчення суден, а також для ефективного подолання продовольчої кризи, особливо в тих країнах, де люди страждають від голоду, вкрай важливо не допустити затримок з перевірками таких суден. За підрахунками експертів, для нормальної роботи на добу необхідно проводити не менше 25 перевірок суден», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, саботаж з боку росіян при інспекції суден зменшує український експорт зерновим коридором на 3 млн тонн щомісяця.