В Україні планують побудувати завод для переробки пшениці на етанол

В Україні проєктують завод з переробки пшениці на паливний етанол. Почати будівництво планують у 4-му кварталі 2023 року або на початку 2024 року. Проєктуваня заводу займається українська компанія «АБ АГРО ПРОДЖЕКТ ГРУП» на основі сучасних європейських технологій. 

Про це йдеться в матеріалі «Як не втратити $2 трлн, а навпаки заробити на глибокій агропереробці? Практичні поради від АБ АГРО ПРОДЖЕКТ ГРУП» на Latifundist.com.

Як зазначив власник та СЕО компанії Олександр Бататін, у першому кварталі 2023 року планується початок проєктування ще 3-х заводів з біопереробки агросировини (глибокої переробки) в різних регіонах країни.

«Під час активних воєнних дій з агресором ми з командою прийняли тверде рішення почати активно розвивати напрямок глибокої переробки (біопереробки) агрокультур в країні. Навіть в умовах війни. Розуміючи перспективу та важливість розвитку цього напрямку для приватного сектора та для нашої економіки в цілому. Оскільки ще за півроку до війни у нас були усі дослідження, аналіз ринку, перспективи агро переробки з усіма цифрами та компетентна команда фахівців та спеціалістів», — розповів Олександр Бататін.