В Україні завершили розробку Системи електронних товарно-транспортних накладних (е-ТТН)

Розробку Системи електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) завершено. Перші три компанії-провайдери (EDIN, ПТАХ та AgriChain) пройшли тестування щодо взаємодії з Системою електронного документообігу е-ТТН. Завдяки їй здійснюється реєстрація, облік та обмін товарно-транспортних накладних в електронній формі між учасниками автомобільних вантажних перевезень.

За інформацією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, дві компанії (EDIN та ПТАХ) вже успішно завершили тестування взаємодії, ще одна компанія (AgriChain) отримала рекомендації щодо доопрацювання свого програмного забезпечення.

Загалом, до проєкту е-ТТН Системи приєднались 19 провайдерів електронного документообігу.

«Наступний етап проекту — це впровадження і тестування Системи е-ТТН з бізнесом. Він починається вже в січні 2023 року. Мета етапу — підвищити якість та прозорість процесу перевезень, істотно спростити та прискорити взаємодію між вантажовідправником, перевізником і вантажоодержувачем, усунути корупційні ризики та покращити умови ведення бізнесу», — йдеться у повідомленні.

Для того, щоб підготуватися до використання е-ТТН, бізнесу достатньо укласти договір з одним із провайдерів, залучених до проєкту. З переліком провайдерів можна ознайомитися на сайті.

Нагадаємо, впровадження е-ТТН є частиною стратегії Міністерства відновлення з цифровізації сфери автомобільних перевезень. Усі операції стануть доступними учасникам в режимі реального часу.