Кабмін підтвердив гарантії виплати китайського кредиту ДПЗКУ з відстрочкою

Уряд підтвердив державну гарантію по кредиту АТ «Державної продовольчо-зернової корпорації України» від Експортно-імпортного банку Китаю з відстрочкою та капіталізацією нарахованих відсотків.

Відповідне рішення закріплене постановою КМУ №1385 від 17 грудня та розміщене на Урядовому порталі.

В Кабміні постановили забезпечити виконання боргових зобов’язань за кредитом у розмірі 1,5 млрд. доларів, залученим акціонерним товариством «Державна продовольчо-зернова корпорація України» від Експортно-імпортного банку Китаю для фінансування проектів у сфері сільського господарства.

«Державна гарантія забезпечує виконання боргових зобов’язань за передбаченим пунктом 1 цієї постанови кредитом з урахуванням змін, визначених правочином, які стосуються, зокрема, відстрочки погашення кредиту та виплати відсотків за ним, а також капіталізації нарахованих відсотків у зв’язку з відстрочкою їх виплати», — йдеться в постанові.

Нагадаємо, у січні 2022 року ДПЗКУ не змогла здійснити обов'язковий платіж за китайським кредитом. Компанія сплатила 9% або $8,8 млн з $96 млн, якими мала розрахуватися в рамках чергової виплати за китайським кредитом. Суму, що залишилася, виплатило Міністерство фінансів.