Кількість оглядів суден із зерном у Туреччині не зменшується — речниця ООН

Від початку роботи зернового коридору з 1 серпня до 5 вересня групи Спільного координаційного центру (СКЦ) провели загалом 582 перевірки суден. У середньому проходило 7,5 перевірок на день. А з 1 вересня середній показник оглядів зріс до 10,5 перевірок/день.

Про це розповіла речниця ООН з Чорноморської зернової ініціативи Ісміні Палла в інтерв'ю Latifundist.com.

Як зазначила речниця, у серпні працювали дві інспекційні групи, а зараз на регулярній основі діє чотири. Періодично оглядами займається п'ять груп. 6 жовтня СКЦ направив чотири інспекційні групи.

«Останнім часом перевірок не зменшилося, дані минулого тижня (з 29 вересня по 5 жовтня) показують у середньому 12 перевірок на день (12, 14, 14, 11, 12, 10, 11)», — каже Ісміні Палла.

Також речниця зазначила, що не відомо про будь-які плани будь-якої делегації СКЦ щодо скорочення їхніх постійних інспекційних можливостей.

«СКЦ постійно обговорює на своїх пленарних засіданнях пропозиції щодо збільшення поточних інспекційних можливостей усіх делегацій та покращення стану готовності суден до інспекцій, щоб задовольнити зростаючий попит і зменшити перевантаження», — каже Ісміні Палла.

Для довідки: в Мармуровому морі зібрався затор із понад 40 суден, що мають іти «зерновим коридором» до чорноморських портів. Як зазначали ЗМІ, рф збирається зменшити кількість оглядів суден з українським зерном у Стамбулі до 12 на день.