Напрямки експорту української кукурудзи значно змінилися

На ринку споживання української кукурудзи відбулися каринальні зміни
Джерело фото: Elevatorist.com

Китай, який був рініше основним імпортером української кукурудзи, зараз майже перестав купувати українську зернову. Збільшилась частка імпорту кукурудзи в європейські країни.

Про це розповів генеральний директор «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов під час міжнародного форуму Agro&Food Security Forum: Grains, Oilseeds, Pulses, який проходив у Варшаві, пише Kurkul.com.

«У формуванні ринків збуту намітилася тенденція, зокрема, у контексті збуту кукурудзи. Тут основними гравцями попередньо були китайські імпортери, тепер це залишається на рівні 30%, більшою стала частка європейських країн»,— зазначив експерт.

За його словами, експорт кукурудзи до Китаю становить на цей час 0.

Натомість перша поставка до Південної Кореї (20 тис. т кукурудзи) є потужним сигналом і має змусити китайських імпортерів відновити торгівельні зв’язки з Україною.

За словами Сергія Феофілова, якщо йдеться про кукурудзу, то кращі імпортери — це, зокрема, африканські країни та Близький Схід. 

«Наступна світова тенденція — це розподіл з огляду на імпортні обмеження, що може спричинити роздрібнення ринку. Водночас маємо країни, які зменшили імпортні обмеження чи зовсім їх ліквідували задля забезпечення національного резерву. Для прикладу, так сталося у Бразилії», — додав Сергій Феофілов.