При приватизації підприємств за новим законом можна буде працювати без переоформлення ліцензій

«Радивилівський комбінат хлібопродуктів». Фото ілюстративне
«Радивилівський комбінат хлібопродуктів». Фото ілюстративне
Джерело фото: privatization.gov.ua

В законопроєкті про приватизацію №7451 передбачена відсутність необхідності на переоформлення усіх ліцензій та дозволів. Це дасть змогу підприємству запрацювати відразу після процедури приватизації.

Про це повідомила виконуюча обов'язки глави Фонду держмайна України Ольга Батова в інтерв'ю Interfax.

«Це дуже важливо, бо після купівлі КХП, спиртзаводу, кар'єру тощо потім величезна проблема для нового власника перепідключити електроенергію і отримати всі ліцензії, дозволи, сертифікати. Досить часто ти об'єкт купив, але три місяці не працюєш, бо в тебе немає документів. Ми передбачили законом, що купуєш і працюєш на старих дозволах та ліцензіях, поки займаєшся зміною назви підприємства і так далі», — зазначила Ольга Батова.

Ольга Батова зазначила, що для приватизації готують сім КХП, але деякі з них знаходяться у зоні бойових дій. 

«Один з КХП, який можна виставити на приватизацію, знаходиться в Івано-Франківській області і не працює вже років з десять. Інший — у Чернівецькій області. Він не працював раніше та був запущений під час війни. Зараз він у більш-менш непоганому стані. Є КХП у Чернігівській області. У Закарпатській області повністю розвалений, але навіть на нього вже є заявки від аграріїв», — розповіла виконуюча обов'язки глави Фонду.

Для довідки: законопроєкт №7451 про приватизацію ВР готується прийняти в другому читанні.