В Польщі відкрили найбільший контейнерний термінал на ширококолійній залізниці з України

Польська інтермодальна група Laude ввела в експлуатацію свій найбільший термінал. Він розташований на залізничній лінії LHS з шириною колії 1520 мм і зможе обробляти значну частину вантажів, які йдуть по даному маршруту з України, перевантажуючи їх на європейську колію 1435 мм та автотранспорт.

Пр це пише ЦТС.

Новий інтермодальний термінал розташований поблизу міста Замосць, що приблизно в 50 км від українсько-польського кордону. 

В Laude відзначили, що використання спеціалізованих контейнерів для перевезення сипучих вантажів може стати рішенням для перевезення українського зерна. Адже це покращить логістику, зменшуючи витрати та час, необхідний для обробки на терміналах та на кордоні.

«Компанія Laude може перевозити до 4000 тонн в одному поїзді, і саме це, у поєднанні зі зміною організації руху на лінії LHS, може зробити мету експорту зерна залізницею з України виконаною»,— запевняє голова правління Laude Smart Intermodal Марчін Вітчак.

Нагадаємо, що ширококолійна залізниця, якою управляє компанія PKP LHS пролягає від кордону з Україною (Хрубешів) до Славкува. Її довжина становить близько 395 км. Це найбільш заглиблена в ЄС залізниця колії 1520 мм.