Роботу Ізмаїльського елеватора заблокували невідомі особи

14 червня невідомі особи, які представились працівниками компанії «ОЛУМ», заблокували роботу «Ізмаїльського елеватора». Вони не пропускають на підприємство фури, не дозволяють вантажити судна та вивозити зерно. Компанія «ОЛУМ» зареєстрована на Миколу Кучеренка.

Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на представників компанії «Е.К.О ГРУП».

«Згідно з договором з АРМА, «Ізмаїльським елеватором» за адресою вул. Портова 4, та вул. Портова 13, керує компанія «Е.К.О ГРУП». Управління елеватором здійснюється на основі договорів нотаріального управління, укладених з АРМА, які та отримала на підставі ухвали Печерського та Шевченківського судів м. Києва про накладання арештів передачі управління», — йдеться в повідомленні.

За даними YouControl, компанія «ОЛУМ», представники якої заблокували роботу «Ізмаїльського елеватора, зареєстрована на Миколу Кучеренка. Раніше він був бенефіціаром та власником «Агроінвестгруп». У структуру «Агроінвестгруп» також входив «Ізмаїльський елеватор». У 2019 р. на майно та рахунки «Агроінвестгруп» був накладений арешт та відкрито кримінальне провадження по факту розкрадання майна посадовими особами компанії. Миколу Кучеренка та його сина Віталія було оголошено в розшук за підозрою в шахрайстві.

Як повідомляє Latifundist.com, 24 лютого кримінальна справа щодо Миколи Кучеренка була закрита.

В компанії «Е.К.О ГРУП» повідомили, що активи елеватора знаходяться в іпотеці «Ощадбанку». Вони арештовані, описані та передані на зберігання директору «Е.К.О ГРУП».

«Все рухоме майно, яке знаходиться на території елеватора, куплено офіційно з торгів. Тобто компанія «Е.К.О ГРУП» перебуває там на законних підставах. Однак у червні Київський районний суд м. Одеси зняв один із арештів на активи елеватора. Другий арешт залишився без змін», — розповідають в «Е.К.О ГРУП».

Після скасування арешту на територію «Ізмаїльського елеватора» приїхало близько 25 осіб, які представились співробітниками компанії «ОЛУМ».

«Вигляд мали спортсменів, а не працівників охорони. З 14 червня заблокували роботу елеватора. У той час, коли проблемою номер один в Україні є вивіз продовольства, і єдиним способом відправки зерна є Дунай, на підприємстві в Ізмаїлі відбувається таке беззаконня. Ці молодики барикадують і блокують роботу підприємства. Не пропускають фури, не дають вантажити судна та вивозити зерно», — повідомили в «Е.К.О ГРУП».

Договір управління Ізмаїльським елеватором компанією «Е.К.О ГРУП»