Україна потребує допомоги в організації гуманітарного коридору для експорту агропродукції морем — думка

Україні потрібна допомога світової спільноти в організації гуманітарного коридору, який дозволить перевозити продовольство морем до інших країн.

Про це заявив голова комітету внутрішніх правил Палати представників, учасник делегації Конгресу США до Києва Джим Макговерн на брифінгу в Жешуві (Польща) після візиту до України, повідомляє «Укрінформ».

«Ми також продовжимо фінансувати наші міжнародні організації, такі як Всесвітня продовольча програма, і нам потрібно знайти шлях допомогти Україні організувати гуманітарний коридор, який дозволить їм перевозити продовольство морем, щоб допомогти найбіднішим людям у світі», — сказав він.

Джим Макговерн підкреслив, що війна б'є не лише по Україні, а й по найбільш вразливих у світі, оскільки Україна постачає пшеницю, кукурудзу, олію та багато іншого по всьому світу. Також політик відзначив роль України в організаціях з надання допомоги, зокрема у Всесвітній продовольчій програмі ООН.

Нагадаємо, майже 4,5 млн тонн зерна залишаються заблоковані у портах України через закриті морські шляхи на тлі російського військового вторгнення.