Російські війська обстрілюють залізницю, щоб зупинити експорт — Денисенко

Російські війська почали обстрілювати залізничну інфраструктуру, щоб перешкодити експорту з України та зупинити забезпечення необхідними речами східні регіони України.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, пише Укрінформ.

«Якщо спочатку вони переважно стріляли по нафтобазах, пробуючи зруйнувати ланцюги постачання палива...то зараз вони поміняли стратегію, і починають стріляти по залізничній інфраструктурі, вважаючи, що це дозволить їм зупинити рух товарів в обох напрямках. Як з заходу на схід, куди йдуть і продукти харчування, і промтовари, і все, що потрібно для армії. Так і зі сходу на захід. У зв'язку з тим, що заблоковані порти, весь експорт України — це західний кордон, і вони вважають, що зможуть так зламати експорт України, а це дає фінансові надходження бюджету України», — сказав Денисенко.

Нагадаємо, зерновий термінал «УкрТрансАгро», який працював в Маріупольському морському порту, повністю зруйнували російські війська. Силоси зазнали пошкоджень, зруйнована пультова, основні потужності терміналу.