Ціни на кукурудзу на західному кордоні України знизилися

Великі обсяги кукурудзи в Україні та переважання пропозиції над попитом, що сформувалося, чинять тиск на ціни. Наприкінці минулого тижня вартість зернової переважно становила 275 $/т, а в ряді випадків варіювалася в межах 245-250 $/т, тоді як ще в першій половині березня вона часто перевищувала 310 $/т.

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ».

«Поряд з обмеженими можливостями залізничних прикордонних переходів на сухопутних кордонах активніший експорт кукурудзи стримує затримка видачі ліцензій на нього. На тлі цього учасники ринку виступають за скасування необхідності цих заходів для зазначеної культури, оскільки на тлі рекордного її виробництва в Україні в 2021 р наявні запаси в країні в рази перевищують річні показники внутрішнього споживання», — повідомляє видання.

Крім того, проблеми з логістикою виникають всередині Польщі. Зокрема це дефіцит євровагонів-зерновозів, автотранспорту та ємностей для зберігання.

Нагадаємо, українські аграрії відправили декілька тисяч тонн кормової кукурудзи на експорт через західний кордон України.