Однією з найбільших проблем аграріїв є і буде логістика — експерт

Однією з найбільших проблем аграріїв є і буде логістика, оскільки санкції, які застосовані до Росії, вплинули на весь світ.

Про це розповів партнер і директор консалтиногово-аналітичної компанії Barva Invest Юрій Гаврилюк на Trend&Hedge Club.

«Я вважаю, що у нас є один момент, який буде нам суттєво заважати ще довгий період часу — це логістика. Тому, що санкції, які вже накладені, і ті, які ще будуть застосовані до окупанта, вони вражають не тільки Росію. Світ теж платить за них. Є вплив і на фрахт, і на всі ланцюжки поставки», — зазначив Юрій Гаврилюк.

На даному етапі Росія більше обмежена фінансовими інструментами. Але також має і логістичні складності. На думку експерта, Китай скористається цією ситуацію і буде закуповувати пшеницю в Росії.

Наразі порти в Україні не працюють і можна відвантажувати зерно лише в сторону західного кордону. Та фізично туди можна відвантажити лише 600 тис. т в місяць, тоді як Україні потрібно відвантажувати у 8 разів більше щомісяця.

«Ця двотижнева затримка, яку ми вже маємо, це вже величезне відставання від нашого експортного темпу. І незрозуміло скільки ще буде продовжуватися така ситуація. Сподіваємося на швидке вирішення», — каже аналітик.

Залишається також проблема з автомобільним транспортом. Бо і в межах країни аграрії не можуть вільно реалізовувати своє зерно, а покупці-переробники не можуть його отримати. Ринок є, але технічно транспорт знайти дуже важко, комунікації дуже мало.

Нагадаємо, АТ «Укрзалізниця» опрацьовує логістику доставки зерна до кордону з Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Польщею, звідки збіжжя буде доставлено до портів та логістичних хабів європейських держав.