19 лютого 2022, 11:51, Україна

Аграрії розповіли як зміниться структура посівів у цьому сезоні

В Україні не планується значного перерозподілу структури посівів. Зміни якщо і відбудуться, то через стратегічні міркування аграріїв, а не внаслідок зростання цін на добрива.

Про це йдеться в матеріалі «Кукурудза чи соя? Чи вплине подорожчання добрив на вибір?» на Latifundist.com.

Засновник компанії «Волинь-Зерно-Продукт» Євген Дудка повідомив, що цього сезону його підприємство скоротить посіви сої і на 15% збільшить площу під кукурудзою. За його даними, цього року компанія повністю відмовиться від ГМ-сої. Він вважає, що кукурудза є стратегічною культурою для України. 

«Сьогодні ніхто не знає, якою буде ціна на кукурудзу цього сезону. Але вже сформовані форвардні ціни, які точно вищі за собівартість вирощування цієї культури».

В A.G.R. Group Місака Хідіряна припускають, що на окремих ділянках відмовляться від вирощування кукурудзи та збільшать посіви під соєю.

«Загалом там, де дозволяють ґрунти та вологозабезпеченість, я однозначно прихильник вирощування сої. Навіть не через вартість добрив і можливість на них заощадити», — розповів керівник агрономічного відділу A.G.R. Group Олександр Аракелян.