Україна постачає продовольство майже для пів мільярда людей

Внесок України у світове продовольство еквівалентний харчуванню близько 400 млн людей, не рахуючи населення України. Для порівняння, 20 років тому Україна «годувала» 40 млн людей у світі.

Про це повідомив міністр агрополітики України Роман Лещенко.

Міністр підкреслив, що сільське господарство показало найвищий приріст виробництва в 2021 році — 14,4 %.  За підсумками року на сільгосппідприємствах виробництво збільшилося на 19,2 %.

«За результатами 2021 року сільське господарство дало найвищий відсоток до ВВП серед усіх економіки більше 10 %. На агропродовольчу продукцію також припадає найбільший відсоток у загальному експорті України близько 41 % за рік. Ми дедалі впевненіше претендуємо на статус одного з найбільших гарантів світової продовольчої безпеки», зазначив Лещенко.

Нагадаємо, найбільшими покупцями українського зерна у 2021 р були країни Азії, Африки та Європи. Єгипет, який протягом 2011–2018 рр. традиційно посідав першу позицію у рейтингу найбільших імпортерів вітчизняних зернових, поки що утримує за собою друге місце. В минулому році він закупив зерна з України на $1,386 млрд.