Елеватористи побоюються відсутності природного газу і шукають альтернативу

Зерносушарку елеватора «Агрофірми Дзвони» збираються перевести з природного газу на скраплений. Керівник господарства Зеновій Максимишин побоюється, що в майбутньому можуть бути проблеми не тільки з ціною, а й і з наявністю природнього газу на ринку.

Про це він розповів на форумі «Власний елеватор».

«Може бути так, що вартість газу стане другорядною проблемою. Невідомо, чи буде природній газ в достатній кількості. На сьогодні вже почали піднімати питання забезпечення якоїсь альтернативи: пропан чи пелети. Зараз про це треба думати і вирішувати», розповів Зеновій Максимишин.

Керівник і засновник «Агрофірми Дзвони» каже, що в цьому сезоні висока вартість зерна дала господарству певний запас міцності, і компенсувала зростаючу ціну на природній газ.

«До того ж, ми зібрали кукурудзу з площі 1,5 тис га до 17 листопада, тому встигли ще до цього значного підвищення вартості газу», каже Зеновій Максимишин.

В «Агрофірмі Дзвони» обрали скраплений газ, і планують вже наступного сезону сушити зерно на цьому альтернативному паливі.

Нагадаємо, що елеватори не будуть зупиняти роботу через високі ціни на газ. Однак підвищення ціни на блакитне паливо позначиться на вартості послуг на елеваторах та цінах на зерно.