МІУ готує до концесії три об'єкти в порту Чорноморськ

Міністерство інфраструктури України готується цьогоріч передати у концесію три об’єкти ДП «Морський торговельний порт (МТП) «Чорноморськ»: перший вантажний район, контейнерний термінал та спеціалізований поромний комплекс. Підтримку надає Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це повідомляє пресслужба порту.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков зазначив, що ця робота на 80% фінансується європейським банком і на 20% — ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).

«Ми розраховуємо, що протягом півроку консультанти підготують техніко-економічне обґрунтування, далі воно пройде відповідне обговорення, а наступним кроком будуть конкурси. Теоретично, у 2022 році ми вже можемо отримати концесійні угоди по цим трьом об’єктам, що, безумовно є цивілізованим шляхом розвитку державно-приватного партнерства», — сказав Васьков.

Читати по темі: МІУ передасть в концесію ще чотири морські порти

Він додав, що концесія — це не єдина форма співпраці, яку МІУ розглядає та підтримує. Наразі на території порту багато операторів працюють на умовах оренди і ще понад 10 об’єктів погоджені та передані ФОнду державного майна України (ФДМУ) для проведення конкурсів.

Обов’язковою умовою для передачі кожного активу є створення гарантованої кількості робочих місць, що дозволить зняти навантаження із фонду заробітної плати держпідприємства.