На тлі рекордного врожаю дефіцит елеваторів становить понад 50% — експерт

Сертифіковані елеваторні потужності в Україні становлять близько 45–50 млн т. На тлі врожаю в 100 млн т дефіцит елеваторів — понад 50%.

Про це розповів комерційний директор, співголова комерційного напрямку KMZ Industries Олександр Небесський у матеріалі Еlevatorist.com.

Він зазначив, що 65–70% елеваторів морально та фізично застарілі. Підприємства, що залишилися ще від радянського минулого, не відповідають сучасним вимогам щодо зберігання зерна, оперативності приймання та відвантаження тощо.

«Тенденція останніх п'яти років показує, що приріст сучасних елеваторних потужностей — близько 1,5 млн т на рік. Тому цей дефіцит у 50% (а зростання врожайності його тільки збільшуватиме) покриватиметься ще довго, а в найближчі 3–5 років тенденція зростання ємностей для зберігання зерна збережеться», — розповідає Олександр Небесський.

Нагадаємо, KMZ Industries представив ринку свою нову розробку — стрічковий транспортер для зерна закритого типу. Перша одиниця нового обладнання потужністю 175 т/год вже успішно пройшла випробування та активно експлуатується на елеваторі на Рівненщині.