Вибираючи термінал, клієнти стали враховувати його репутацію — Горбачов

Клієнти обирають термінали для перевалки зерна за кількома критеріями. Насамперед на рішення впливає ціна перевалки. Також останні кілька років на вибір термінала дуже впливає репутація компанії або її власників.

Про це розповів президент  «Української зернової асоціації» (УЗА) Микола Горбачов на VI Міжнародній конференції «Зернові термінали: нові проекти, обладнання та технології», повідомляє журналіст Elevatorist.com.

Він зазначає, що ціна має обов'язково корелюватися з технічними можливостями терміналу.

«Якщо немає технічних можливостей, то ціна вже не має жодного значення. Якщо порт розвантажує 30 вагонів та 15 автомобілів, хоч і перевалка коштуватиме 5 $/т, клієнт там нічого не зможе відвантажити», — сказав Микола Горбачов.

Також на вибір терміналу впливає організаційна структура підприємства. А в останні кілька років клієнти ще почали звертати увагу на комплаєнс.

«Тобто потрібно перевірити компанію дуже глибоко: чи не відмиває вона гроші, чи не була ні в чому замішана і таке інше. І репутаційні ризики, пов'язані з комплаєнсом, останні кілька років мають велике значення», — пояснив президент УЗА.

Він також додав, що на вибір може впливати репутація власників компанії, хоча термінал може бути ефективний і добре працювати.

«Власник навіть може не брати операційну участь в управлінні цим терміналом. Але працювати з такою компанією не будуть», — зазначив Микола Горбачов.

Нагадаємо, експерт розповів про проблеми портових терміналів цього сезону.