До порту Ольвія прокладуть ще одну залізничну колію

До морського порту «Ольвія» добудують другу залізничну колію між станціями «Прибузька» і «Жовтнева». Це допоможе збільшити пропускну здатність в напрямку порту.

Про це повідомляє пресслужба ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).

«За результатами засідання прийнято рішення про доцільність розробки техніко-економічного обґрунтування реконструкції станції «Жовтнева», що включає, в тому числі, будівництво другої паралельного колії перегону від станції «Прибузька» з переводом на електрифікацію замість дизельної тяги, що значно покращить екологічний стан навколишнього середовища і підвищить пропускну здатність станції», —  відзначили в пресслужбі.

Крім того, розглядали й інші можливі варіанти підвищення пропускної здатності:

  • будівництво об'їзної залізничної колії в напрямку Корабельного району Миколаєва за межами житлових масивів (від ділянки сортування вагонів станції «Миколаїв-Сортувальний» до станції «Жовтнева»);
  • електрифікація підхідних залізничних колій в Миколаєві,
  • проектування і реалізація дворівневої транспортної розв'язки на перетині залізничного перегону «Прибузька-Жовтнева» з проспектом Богоявленський,
  • відновлення та добудова всіх шляхів на станції «Прибузька».

За результатами 2020 року в Корабельному районі Миколаєва стивідорні компанії перевантажили близько 18 млн т вантажів (55-60% з них — залізничним транспортом).

За прогнозами аналітиків, до 2030 року вантажообіг може збільшитися до 30 млн т на рік. Це можливо за умови сприятливої ​​економічної ситуації і гарного врожаю.