УЗА приєдналася до роботи європейської асоціації COCERAL

Українська зернова асоціація з 1 жовтня 2021 приєдналася до роботи європейської асоціації COCERAL з метою впровадження європейських стандартів у зерновій галузі України і розширення торгівлі з ЄС.

Про це повідомляє пресслужба УЗА.

Згідно з домовленостями, представники УЗА будуть активно брати участь в робочих групах COCERAL з біотехнологій, прогнозування врожаю в рамках комітету COCERAL з питань ринкової та аграрної політики, а також з питань харчової та кормової безпеки.

Крім того, УЗА отримає доступ до інформації та новин COCERAL по ситуації на ринку ЄС, статистики, кормів (наукової, технічної та регуляторної інформації), законодавства про продовольство, технологій ГМО, біотехнологій, органічного сільського господарства та засобів захисту рослин.

«Приєднання України до роботи європейської асоціації COCERAL є логічним кроком для реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в аграрній сфері. Така співпраця дозволить членам УЗА краще розуміти специфіку політики і регуляторної бази ЄС для поліпшення торгівлі з країнами ЄС і допоможе адаптувати вітчизняну нормативну базу до стандартів ЄС», — зазначив Президент УЗА Микола Горбачов.

Українська зернова асоціація єдина профільна асоціація з країн Східної Європи, яка представлена ​​в COCERAL, при цьому не будучи представником країни-члена Європейського Союзу. В УЗА переконані, що таке визнання асоціації та України в цілому на міжнародній арені є закономірним продовженням активної роботи УЗА на благо українського зерна.

Відзначимо, що COCERAL — це європейська асоціація торгівлі зерновими, олійними культурами, бобовими, оливковою олією, жирами та кормами, заснована в 1958 році після підписання Римського договору, який призвів до створення Європейського економічного співтовариства. Вона об'єднує виробників, торговців, імпортерів, експортерів і операторів портових терміналів зазначеної агропродукції країн Європейського Союзу.