В порту Чорноморськ почали роботи з днопоглиблення

В порту Чорноморськ почали роботи з днопоглиблення
В порту Чорноморськ почали роботи з днопоглиблення
Джерело фото: uspa.gov.ua

ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) почало днопоглиблювальні роботи в операційній акваторії першого ковша Сухого лиману.

Про це повідомила пресслужба АМПУ.

Проектний обсяг днопоглиблення становить близько 420 тис. кубометрів грунту. Роботи планується завершити до кінця 2021 року.

«АМПУ почала виконання своїх зобов'язань за Договором про взаємодію з ТОВ «СП Рісоіл Термінал». Основним призначенням реконструкції акваторії третьої черги першого ковша Сухого лиману до 15 метрів є забезпечення умов безпечного підходу суден дедвейтом 100 тис. т і збільшення обсягів вантажопереробки», — заявив в.о. голови ДП «АМПУ» Олександр Голодницький.

Договір з «Рісоіл Термінал» є пілотним, в якому чітко встановлений і детально розкритий умовний принцип Take or pay. Він передбачає, що за умови своєчасного виконання з боку ДП «АМПУ» зобов'язань по реконструкції своєї частини інфраструктури, почнеться відлік часу, протягом якого, згідно з прогнозами портового оператора за обсягами вантажоперевалки і суднозаходів, повинен окупитися проект. Якщо протягом зазначеного часу по ряду причин окупність за рахунок доходів від зборів не досягнуто, то портовий оператор відшкодовує держпідприємству різницю між його витратами та отриманими ним доходами за цим проектом.

Відзначимо, що днопоглиблення в Чорноморському порту проводилося і раніше — в 2018, 2019 і 2021 роках.

Нагадаємо, в Білгород-Дністровському порту відновили роботи з днопоглиблення.