У Липецькій області почали будівництво другої черги ОЕЗу

Компанія ТОВ «Чорнозем'я», яка входить в холдинг «Ексойл груп», почала будівництво другої черги ОЕЗ в Липецькій області.

Про це повідомляє прес-служба адміністрації області.

Холдинг розпочав будівництво другої черги заводу з переробки 2,7 тис. т сої або 2 тис. т ріпака на добу. Тут буде створено 350 нових робочих місць. Для забезпечення нового виробництва сировиною будується елеватор на 250 тис. куб. м зберігання олійної сировини з подальшим розширенням до 330 тис. куб. м і можливістю одночасного прийому двох видів олійних культур.

Крім того, ОЕЗ матиме олійнобаковое сховище об'ємом 18 тис.куб. м. Організована залізнична і автологістика з прийому сировини і відвантаження продукції.

«Технологія переробки на новому заводі дозволить отримувати високоякісні компоненти кормів для тварин, а з відходів очищення рослинних олій — затребуваний на ринку лецитин. Проект реалізується за системою нульового стоку, що дає можливість практично виключити утворення стічних вод. Для забезпечення нового виробництва технологічною парою ведеться реконструкція існуючої котельні, в якій будуть спалюватися відходи виробництва — лушпиння соняшнику », — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на другій черзі елеватора Ланнівська МТС встановлять обладнання KMZ Industries.