Словаччина та Угорщина розглядають план України щодо врегулювання експорту зерна

Словаччина вже вивчає запропонований Україною Єврокомісії план дій щодо експорту української сільськогосподарської продукції, і вважає його таким, що може бути прийнятим.

Про це 20 вересня заявив міністр сільського господарства та розвитку села Словаччини Йозеф Біреш під час онлайн зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Йозеф Біреш зазначив, що Словаччина з початку повномасштабного вторгнення росії активно допомагає Україні, в тому числі, аграрному сектору. Як відзначив словацький міністр, важливе двостороннє порозуміння в питанні експорту сільськогосподарської продукції. 

Читати по темі: Імпорту соняшнику з України не буде — премʼєр-міністр Болгарії

Міністри домовилися якнайшвидше допрацювати план, а також координувати ситуацію і зберігати конструктивні відносини між країнами.

У той же день міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів чергову онлайн зустріч з міністром сільського господарства Угорщини Іштваном Надем.

Сторони обговорили питання співпраці, зокрема, вивезення українських зернових територією Угорщини. Крім того, плани та наступні кроки щодо врегулювання ситуації навколо експорту української агропродукції.

За словами Іштвана Надя, Угорщина продовжує аналізувати ситуацію щодо експорту української агропродукції та вивчить план дій, наданий Україною.