Електронна черга у Зерновому коридорі регулюється за хабарі, — керівник Прометею

Електронна черга на завантаження суден Зернового коридору, зовні публічна, приховує друге дно. Для того, щоб потрапити до неї, необхідно заплатити. Тема гаряча, оскільки простій суден дуже дорого коштує зернотрейдерам. ГК «Прометей» не має наміру йти на незаконні угоди, тому відкрито заявляє про непрозору ситуацію зокрема на припортовому терміналі «Транссервіс-2008», який обслуговує проходження Зернового коридору.

Про це повідомила пресслужба ГК «Прометей».

«Наші суховантажі багато днів перебувають у списках очікування на завантаження. Окрім затримок з боку інспекторів із РФ на Босфорі, ми спостерігаємо ситуацію, коли судна, які прибули після нашого, заплановані під завантаження перед нами. Тобто вочевидь відбувається ручне управління процесом. Так, на завантаження з терміналу Транссервіс-2008 у порту «Чорноморськ» заплановані судна SANITA S, ASL ILEANA, EUROSUN та NADA, які прийшли до Стамбула набагато пізніше нашого судна MAGNUM», — розповідає один з керівників ГК «Прометей» Сергій Ольховський.

В компанії говорять, що таким чином, фактичне завантаження в портах немає нічого спільного з електронним обліком, і цілком очевидно, що питання «вирішені» в обхід системи.

Тому ГК «Прометей» публічно звертається до центральних органів влади та Адміністрації морських портів України з проханням звернути найпильнішу увагу на такий стан справ. В Групі вважають, що нечесні особи мають бути виявлені та засуджені до реальних термінів покарання, їм не місце у європейському майбутньому, якого прагне наша країна.

«Оскільки ми хочемо жити та розвивати Україну, ми змушені боротися з цією гниллю. Не скинувши її, ми не потрапимо на цивілізований ринок», — упевнений зернотрейдер.

В свою чергу, на терміналі Транссервіс-2008 відкидають звинувачення у непрозорій роботі в рамках Зернового коридору

Нагадаємо, УЗА звернулася до до Віце-прем’єр-міністра з відновлення України-міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова з пропозицією зробити процес формування черги на захід суден в українські порти відкритим та прозорим.