6 вересня 2024, 10:27, Україна

У 2024 році імпорт кукурудзи в Індію сягне рекордних показників

У зв'язку зі збільшенням виробництва етанолу на основі кукурудзи Індія вперше за десятиліття з найбільшого експортера кукурудзи в Азії перетворилася в нетто-імпортера, повідомляє Reuters.

Читайте всі новини елеваторного ринку в нашому Телеграм-каналі

Щоб відійти від етанолу на основі цукрової тростини, на початку року Індія підвищила закупівельну ціну на етанол, виготовлений із кукурудзи. Виробники почали використовувати для виробництва кукурудзу і у поточному році різке обмеження використання цукрової тростини для палива стимулювало попит на зернову. Це призвело до дефіциту в 5 млн т. За оцінками аналітиків, для виробництва етанолу знадобиться від 6 до 7 млн т кукурудзи щорічно.

«У 2024 р. імпорт кукурудзи в Індію сягне рекордних 1 млн т, в основному з М’янми та України. Збільшення імпорту кукурудзи Індією, ймовірно, призведе до підвищення цінової політики, що наразі знаходяться на рівні чотирирічного мінімуму», — прогнозують аналітики.

Водночас місцеві виробники корму для тварин закликають скасувати мита на імпорт і зняти заборону на використання ГМ-кукурудзи, що значно обмежує їх закупівельні можливості.

Читайте також: Україна стала одним з основних постачальників кукурудзи на індійський ринок

  • На світових ринках котирування кукурудзи показали зростання
  • У серпневому звіті аналітики USDA знизили прогноз врожаю кукурудзи в ЄС у 2024/25 МР.

Людмила Глухова, Elevatorist.com, 2024 р.