25 квітня 2024, 15:46, Україна

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд взяти Сольського під варту і назвала суму застави

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Вищий антикорупційний суд задовольнити вимогу про взяття під варту терміном на 60 діб міністра агрополітики Миколу Сольського, якого підозрюють у заволодінні державною землею.

Про це повідомляє Latifundist.com із залу суду.

Розмір застави, яка може бути внесена, складає 200 млн грн.

«Сольський володіє кількома паспортами для виїзду за кордон, також у нього є троє неповнолітніх дітей, що дає йому можливість навіть в умовах воєнного стану безперешкодно залишати Україну», — зазначають прокурори.

Обґрунтовуючи необхідність обрання такого запобіжного заходу, прокурори повідомили, що за період воєнного стану Сольський 21 раз покидав Україну.

Читати по темі: НАБУ звинувачує міністра агрополітики у заволодінні державною землею

«Старший син Сольського проживає в Швейцарії, що свідчить, що ризик переховування є обґрунтованим», — додали в САП.

Також прокурори зазначили, що є ризик знищення документів, які мають значення для справи, оскільки «одним із способів вчинення кримінального правопорушення було приховування і знищення документів, які підтверджували право постійного користування земельними ділянками і ці позиції погоджувалися між Дмитрасевичем і Сольським».

Читати по темі: Микола Сольський прокоментував звинувачування НАБУ

За словами адвоката міністра Назара Кульчицького, сума застави непідйомна і непомірна для підзахисного. Також він вказав на некоректність оцінки доходів Сольського з боку прокуратури. 

Він вважає, що немає підстав для вжиття запобіжного заходу, повʼязаного з позбавленням волі. Одною з достатніх мір, на його думку, може бути заборона виїзду за межі України.