9 квітня 2024, 12:26, Світ

В Румунії побудували потужний перевантажувальний термінал на маршруті до порту Констанца

Румунський найбільший приватний оператор залізничних вантажних перевезень Grampet Group побудував залізничний перевантажувальний термінал в Дорнешті (повіт Сучава) поблизу кордону з Україною. Термінал має стати стратегічним хабом на маршруті до порту Констанца.

Про це повідмляє Forbes Romania.

У проєкт Grampet Group інвестували 10 млн євро, він реалізований в рамках розвитку своєї регіональної залізничної інфраструктури та підтримки України. Перевантажувальний термінал зможе щомісяця обробляти вантажопотік обсягом 240 тис. тонн; за словами інвесторів, термінал є найбільшим в Європі. Наразі проводяться випробування об’єкту.

Максимальна проєктна потужність терміналу становить 3 млн тонн на рік. Станція навантаження вагонів (довжина 128 м) і станція розвантаження (довжина 120 м) дозволяють одночасно завантажувати і розвантажувати 8 вагонів. Як зазначили в компанії, потужності комплексу подібні до морських та рчкових терміналів і дозволяють транспортувати продукцію швидко та без втрати якості. Продуктивність перевантаження становить 500 тонн/год.

«Це визначне досягнення для Grampet, а також для Румунії, і ми хотіли би подякувати нашим українським партнерам і всім, хто був залучений до завершення проєкту», — сказав президент Grampet Group Груя Стойко.

Урочисте відкриття терміналу планується провести одразу після завершення випробувальних робіт.