9 квітня 2024, 14:41, Елеватори

Агро-Регіон економить на власних елеваторах 1,5 $/т на митному оформленні

Елеватори компанії «Агро-Регіон» з 2023 року можуть здійснювати митне оформлення товару в режимі експорту завдяки відкриттю тимчасових зон митного контролю на території підприємств.

Про це повідомила пресслужба компанії.

За словами директора служби виконання контрактів Миколи Остапчука, завдяки митному оформленню товарів у вагонах безпосередньо на елеваторах, компанії вдалося заощадити мінімум 1,5 $/т.

«Раніше ми викликали тепловоз, ставили вагони на колію на станцію відправлення, де є тимчасова зона митного контролю, здійснювали митний огляд, пломбування вагонів та готували необхідну документацію. Після цього ми знову викликали тепловоз, який забирав вагони з колії, яка відноситься до станції відправлення, і ставив на ту, з якої безпосередньо здійснювалось відправлення вагонів до місця призначення. Це додаткові маневрові роботи, відповідно, додаткові затрати, які коливаються від 25 до 40 грн/т», — розповів Микола Остапчук.

Якщо мова йде про елеватор компанії у Заворичах, то до станції потрібно ще доставити вагони, а це плюс 30-40 км, що також додає у ціні логістики, окрім маневрових затрат.

«Тимчасова зона митного контролю дозволяє викликати інспектора Державної митної служби безпосередньо на елеватор, де він здійснює митний огляд товару, пломбування, після чого оформляє товар в режимі експорт. Далі товар у вагонах прямує на станцію для відпралення, що економить і фінансовий ресурс, і час», — сказав Микола Остапчук.

В компанії зазначили, що скористатися тимчасовою зоною митного контролю можуть усі клієнти елеваторів ГК «Агро-Регіон».