28 березня 2024, 12:42, Логістика

До портів Великої Одеси черга вагонів із зерном зросла на понад 1,2 тис

Накопичення вагонів із зерном у напрямку портів Великої Одеси за тиждень збільшилося на 1258 одиниць.

Про це пише заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

«Маємо накопичення вагонів та кинуті потяги (з вини отримувачів) в напрямку окремих терміналів — всього 12 потягів. До порту Одеса — 4 потяги: «Укрелеватор» — 4 потяги; до порту Чорноморськ — 8 потягів: ТБТ — 8 потягів»,— пише Валерій Ткачов.
Протягом березня показник добового вивантаження вагонів із зерном в портах Великої Одеси коливається в діапазоні — 1000-1540 ваг/доба.
 
Середньодобовий показник вивантаження вагонів в портах Великої Одеси —1 408 вагони за добу; за тиждень показник зменшився на 41 ваг/доба або 2,83%.

Зараз до портів Великої Одеси прямує 8772 вагони із зерновими вантажами. Це на 1258 одиниць більше, ніж тиждень тому.

Водночас черга вагонів з зерном в напрямку порту Ізмаїл зменшилась на 147 вагонів з 658 вагонів до 511 вагонів.

Середньодобовий показник вивантаження вагонів з зерном в порту Ізмаїл складає 102 вагони за добу, за тиждень показник зменшився на 7 вагонів/добу

Читати по темі: Темпи відвантаження зерна на водний транспорт зменшились

Є й покинуті потяги з вини отримувачів. Так, для «Трансбалктермінала» (порт Чорноморськ) відставлено вісім поїздів. Проте прибуло судно, тож сьогодні планують чотири із них «підняти». Ще чотири потяги покинуто для термінала «Укрелеваторпром» (порт Одеса).

Валерій Ткачов зауважив, що на вивантаження суттєво вплинули атаки ворога на енергетичні об’єкти області, а також постійні повітряні тривоги.

Збільшенню вивантаження в портах заважають постійні повітряні тривоги (персонал портових операторів вимушений знаходитися в бомбосховищах).

Загальний час повітряних тривог в Одеському регіоні в березні сягає приблизно 62 години 19 хвилин. З урахуванням часу, потрібного на відновлення вантажних операцій терміналами, загальні втрати часу у вантажних операціях сягають майже 5 діб.