21 лютого 2024, 11:32, Логістика

Укрзалізниця збільшує перелік рухомого складу, який виготовляють на власних потужностях

АТ «Укрзалізниця» будує різні типи рухомого складу на власних виробничих потужностях: фітигнові платформи, зерновози для широкої та вузької колій. Також іде розробка вагоноповірочних вагонів та універсальних критих вагонів. 

Про це розповів заступник директора з виробництва вагоноремонтного напрямку департаменту з виробництва товариства Даніїл Глущенко, пише Rail.insider.

До повномасштабного вторгнення на власних потужностях УЗ виготовляли лише піввагони, але через їх профіцит підприємства УЗ почали переорієнтовуватися та будувати інші типи рухомого складу.

«За період повномасштабного вторгнення УЗ збудувала 500 фітингових платформ. Вперше за історію сучасної Укрзалізниці ми побудували на знову ж таки власних виробничих потужностях думпкари, дозатори для виконання ремонту колії. Окрім того, побудували та сертифікували вагон-зерновоз, який можна використовувати як на колії 1520 мм, так і на колії 1435 мм», — розповів Даніїл Глущенко.

УЗ має замовлення від Світового банку на будівництво фітингових 40-футових платформ, а також має виготовити 120 зерновозів європейського зразка.

В «Укрзалізниці» працюють над виготовленням вагоповірочного вагона. Роботу почали «з нуля», але планують оновити парк таких вагонів.

«Наразі триває розробка ще однієї новації — універсального критого вагона, що можна використовувати і як критий вагон, і як зерновоз. Поки що проводять розрахунки щодо міцності й обсягу кузова. Збудувати пробну партію планується до кінця року», — йдеться в повідомленні.