12 лютого 2024, 10:08, Елеватори

НІБУЛОН змінює модель управління елеваторами

Агрохолдінг «НІБУЛОН» об’єднує свої 22 елеватори у 6 груп для оптимізації використання ресурсів та створення ефективної системи управління.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Найбільшою групою елеваторів стала Миколаїваська. До неї увійшли: Перевантажувальний термінал, «Колосівський елеватор», АК «Врадіївський», філії «Новоодеська» та «Вознесенська».

Кременчуцька група включила в себе філії «Кременчуцька», «Глобинська», «Градизьк».

Полтавська — філії «Ромодан», «Решетилівська», «Скороходівська», «Мар'янівська».

Черкаська — філії «Золотоніська», «Переяславська», «Вітове».

Західна наразі об’єднує філії «Тетерів», «Смотрич», «Денихівська», згодом до цієї групи приєднається «Хмільник» — після розширення ємностей та встановлення сушарки, що заплановані на осінь 2024 року.

Запоріжжя-Дніпро — філії «Тернівська», «Хортиця», «Зеленодольська».

Єдина філія, яка продовжить працювати самостійно, — «Бессарабська», оскільки розташована на великій відстані від всіх інших груп елеваторів та орієнтована на перевалку зерна, а не накопичення і доробку.

Команди п’яти груп елеваторів уже підібрані, формування шостої — «Миколаївської — на фінальній стадії.

«Кожна група відтепер матиме одну адміністрацію, до складу якої будуть входити директор, головний бухгалтер та технічні працівники — головний інженер і головний енергетик. Також її буде обслуговувати сервісна група, у зоні відповідальності якої планові та капітальні ремонти на філіях»,— пояснюють в «НІБУЛОНі».

За кожною групою елеваторів буде закріплена вахтова бригада, до якої будуть входити апаратники оброблення зерна та інші фахівці, які надаватимуть допомогу філіям у найбільш завантажені періоди роботи.

«У планах департаменту автоматизувати всі елеватори, обладнати їх датчиками, які фіксуватимуть ресурс напрацювання обладнання та автоматично передаватимуть ці дані в єдиний сервісний центр. Тут будуть працювати диспетчери, що відповідатимуть за контроль роботи обладнання всіх елеваторів»,— діляться планами в компанії.

В результаті змін в «НІБУЛОНі» очікують підвищити ефективність роботи елеваторного напряму за рахунок оптимізації та автоматизації, зменшити собівартість послуг завдяки раціональному використанню ресурсів та збільшити заробітні плати для команд філій на 30-40%.