29 грудня 2023, 10:31, Логістика

Kernel працює над збільшенням власного флоту

Агрохолдинг Kernel на сьогодні має два судна — «Енеїда» та «Мавка», які експортують українську продукцію. Але компанія планує розширювати свій флот.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Власними суднами Kernel управляє вже другий рік.

«Два судна Kernel — «Енеїда» та «Мавка» — експортують українську продукцію зараз. Дедвейт (максимальне завантаження) балкера «Енеїда» — 47 335 тонн, а танкера «Мавка» — 13 500 тонн. Зупинятись не плануємо і вже працюємо над розширенням флоту. Це для нас має економічну вигоду у період завищених ставок фрахту під час воєнного стану. Розвиток власного судноплавства дає поштовх для всього ринку та посилює експортні можливості країни», — говориться в повідомленні.

В агрохолдингу переконані, що Чорне море залишається безальтернативним для українського експорту.

За даними профільного міністерства, експорт новим Українським морським коридором за 4 місяці збільшився з 278 тис. тонн в перший місяць до майже 5 млн тонн сьогодні.

Глибоководні порти здатні накопичувати та відвантажувати великотоннажні партії на понад 60 тис. тонн. Це дозволяє оптимізувати логістичні процеси та значно зменшити витрати. Наразі усі альтернативні маршрути мають надвисокі логістичні витрати.