20 грудня 2023, 10:30, Логістика

Аграрії хочуть запровадити єдину вартість перевезення зерна залізницею для всіх регіонів

Аграрії в Харківській області хотіли б зрівняти вартість доставки зернових вантажів залізничним транспортом із західними регіонами.

Про це на конференції Victory Harvest розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, повідомляє Latifundist.com.

«У нас є сотні звернень від наших аграріїв про те, щоб зрівняти умови для тих аграріїв, які знаходяться, наприклад, на Львівщині і везуть свій товар до державного кордону з тими, хто має вивозити під кулями, під вогнем свій врожай з Вовчанська, Купʼянська, Ізюмщини, з інших наших територій до того самого кордону. На рівні Полтавщини аграрії виходять в нуль, а далі все йде в збиток», — каже Олег Синєгубов.

Він зазначив, що аграрії хочуть вирішення проблеми на рівні держави: можливо, запровадження єдиного тарифу доставки, щоб вартість транспортування зерна залізницею до порту чи кордону була однаковою для всіх регіонів.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков зазначив, що необхідно знизити до собівартості вагонну та тарифну складові залізничних перевезень.

«Якщо є відстань 500 км з Харківської області до порту, вона не повинна бути такою (по вартості — прим. ред.) як 500 км з західної України до порту», — сказав Юрій Васьков.