10 листопада 2023, 16:38, Експорт

Мінагрополітики вже включили 735 підприємств у верифіковані списки експортерів

Мінагрополітики затвердило три накази «Про включення до переліку верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів». Цими наказами зареєстровано 735 підприємств. 

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

З текстами наказів і списком верифікованих підприємців можна ознайомитися на сайті міністерства.

Як пояснив міністр агрополітики Микола Сольський, подача заявок у Державному аграрному реєстрі для включення агропідприємців у перелік верифікованих експортерів триває.

В свою чергу перший заступник міністра Тарас Висоцький повідомив, що з 6 листопада надійшло вже понад тисячу заявок від аграріїв про включення в список верифікованих експортерів. Всі заявки оперативно розглядаються і ухвалюються відповідні рішення.

Експорт деяких видів сільськогосподарської продукції за новими правилами розпочнеться вже з 11 листопада.  

Ознайомитися з відповідними наказами можна за посиланням.

Нагадаємо. Уряд схвалив постанову «Про реалізацію експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану». Згідно з документом, буде сформований перелік верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів. Зокрема, зернових, олійних і продуктів переробки. Підприємець для включення в перелік експортерів повинен відповідати певним критеріям.