31 жовтня 2023, 12:49, Логістика

УДП модернізувала перевалку зерна і готує ще один логістичний проєкт

ПРаТ «Українське Дунайське Пароплавство» (УДП) модернізувало власний комплекс перевалки зерна «УДП», який працює з минулого року.
 
Про це повідомили в УДП.
«Установлений автомобільний розвантажувач, який перекидає автомобіль прямо в приймальний бункер. Для автомобільного розвантажувача побудована лінія, яка зв’язана з основною технологічною лінією. Тепер подача вантажу з автомобілів в трюм баржі повністю автоматизована»,— розповідає керівник логістичного комплексу Леонід Бондар.
Для розміщення та відстою автомобільного транспорту побудовали майданчик площею 6 тис. м².
«У нас тепер працює два склади для зберігання зерна, один з яких повністю механізовано. Встановлюємо ще одні ваги на виїзді для тарування порожнього автотранспорту, що збільшить обсяг прийомки вантажів. Для цього також плануємо розширення в’їзних воріт»,— говорить Леонід Бондар.
Також розглядається можливість створення ще однієї технологічної лінії для одночасного завантаження двох барж. Стратегічна мета — відійти від зернових та працювати з різними видами вантажів: металом, міндобривами, будівельними матеріалами тощо.
«Попит на перевезення зернових з України постійно змінюється. Відкриття одеських портів для експорту зернових дало нам можливість зробити невеличку паузу, завести та встановити додаткове обладнання, провести модернізацію комплексу та підготуватись до роботи також з іншими видами вантажів»,— коментує Леонід Бондар.
За словами заступника генерального директора УДП Владислава Бєлаха, компанія також замовила проєкт ще одного логістичного комплексу для роботи не лише з річковими, але й морськими перевезеннями.
«У нас є все для запуску цього проєкту – ідеальний майданчик, під’їзні шляхи, кранове господарство та навіть свій морський флот, який ми поступово відновлюємо»,— зазначив Владислав Бєлах.