26 жовтня 2023, 17:04, Світ

Польща побудує великий вантажний термінал на кордоні з Україною

Польща побудує великий вантажний термінала в районі населеного пункту Гребенне, який використовуватимуть як пункт пропуску спільно з Україною.

Про це повідомив заступник начальника штабу — начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Ігор Матвійчук в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Є ще один презентований ними (польською стороною — прим. ред) проєкт — перший спільний вантажний термінал, розташований на кількох гектарах у районі населеного пункту Гребенне, неподалік ПП «Рава-Руська-Гребенне». Проєктна спроможність термінала як ПП буде вчетверо вищою за ту, яка діє зараз на ПП «Рава-Руська-Гребенне», що становить 600 транспортних засобів за зміну», — сказав Ігор Матвійчук.

Після реалізації проєкту навантажені транспортні засоби з ПП «Рава-Руська-Гребенне» будуть перенаправлені на нього. Наявний пункт пропуску стане виключно пасажирським.

З польського боку до термінала вже прокладено автодорогу, якою автомобілі з вантажами можуть пересуватися поза межами населених пунктів. З українського боку також побудують дорогу та зроблять об'їзну автодорогу навколо міста Рава-Руська.

Профінансувати проєкт будівництва дороги може Європейський банк реконструкції та розвитку, надавши кредит.