14 вересня 2023, 13:49, Логістика

Аскет Шиппінг втричі наростив перевалку на Дунаї та подовжує свої логістичні ланцюжки

Компанія «Аскет Шиппінг» збільшила потужність перевалки в портах Дунаю з 30 тис. т до 100 тис. т на місяць і працює над подовження логістичного ланцюжка.

Про це на конференції Black Sea Grain & Oil-2023 сказав виконавчий директор компанії Микола Гапеєв пише Elevatorist.com.

За його словами, компанія втратила 90% своїх потужностей через війну, тому зараз активно інвестує в розвиток альтернативних маршрутів експорту і подовжує зернові логістичні ланцюжки.

«Для того, щоб ефективно використовувалася портова інфраструктура, потрібно швидко вантажити судна і швидко їх обертати. Для цього, наша компанія робить ряд кроків. У нас, по-перше, є власні складські потужності загальною ємністю 20 тис. тонн, а по-друге, ми подовжуємо логістичний ланцюжок, починаємо працювати з клієнтом, забираючи зерно безпосередньо на елеваторі чи в полі. Таким чином ми розуміємо поток вантажу. Розуміємо, скільки автомобілів куди підходить в яку точку, бо зараз у нас 99% логістики — автомобільна, і найголовніше — це мати судову партію. Ми всіма способами намагаємося накопичити вантаж біля порту, щоб порти навантажували судна»,— прокоментував для Elevatorist.com Микола Гапеєв.  

Він також зазначив, що зернова логістика зараз не має правильних рішень. Те, що сьогодні здається правильним, через два тижні змінюється.

«Як ми бачимо всі хотіли мати інвестиції ближче до порту, в порт почало «прилітати», то всі пішли думати, де мати склади із зерном»,—говорить експерт.