17 лютого 2023, 11:23, Логістика

Укрзалізниця всі відправки у піввагонах компанії продаватиме через Прозорро

Окрім зерновозів АТ «Укрзалізниця» з 1 березня 2023 року буде надавати у користування своїх вагонів клієнтам через систему електронних аукціонів «Прозорро» ще й піввагони та фітингові платформи. 

Про це проінформував заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов в ході наради з учасниками ринку аграрних перевезень, передає Rail.insider.

«Укрзалізниця розширює застосування ринкового механізму аукціонів при продажі власних вагонів на інші типи. З 1 березня 2023 року ми почнемо виставляти на аукціонах «Прозорро. Продажі» усі піввагони, які маємо. Не буде розподілу за заявками, тільки аукціон. Тому прошу тих, хто транспортує вантажі у піввагонах Укрзалізниці до 1 березня укласти договори з майданчиками, вивчити процедуру»,— зауважив Валерій Ткачов.

Він додав, що для піввагонів будуть застосовані голландські аукціони на пониження ставок. «Тому буде більш гнучкий механізм. Бо на сьогодні ми свої піввагони продаємо по одній ціні — по 1400 грн/добу. Ми розуміємо, що це, можливо, не ринкова ціна, тому будуть голландські аукціони»,— сказав представник УЗ.

Крім того, з 1 березня також продаватимуть на аукціонах фітингові платформи власності УЗ. Розпочати планують із 60-ти та 80-футових платформ.

Раніше повідомлялося, що УЗ планує запровадити аукціони на піввагони для перевезення зерна.