10 січня 2023, 15:17, Україна

Німеччина передає дизельні генератори українським харчовикам та аграріям

Більше 700 генераторів для підтримки української енергосистеми передасть Федеральне агентство з технічної допомоги (THW) за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини. Щонайменше 25 генераторів підуть виробникам продуктів харчування, зокрема, для виробництва хліба, молока, продукції тваринництва, забезпечення електроенергією складів зберігання, тощо.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Перші 10 генераторів, потужністю від 450 кВт уже доставлено на склад, звідки їх буде передано виробникам продуктів харчування, що розташовані на постраждалих від війни територіях та районах, до яких нещодавно відновлено доступ.

«Терористичні атаки на енергетичні об’єкти продовжуються, це загроза не лише для енергопостачання, а й для харчової та продовольчої безпеки. Тому що без електроенергії не буде елементарних базових продуктів, таких як хліб, молочні та м’ясні продукти»,— сказав заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик.

В свою чергу голова офісу ФАО в Україні голова офісу ФАО в Україні зазначив, що ця активність є частиною ширших спільних зусиль щодо підтримки українських аграріїв у 2023.

«Цього року ми продовжимо допомагати фермерам критично важливими ресурсами, такими як генератори, насіння та засоби для зберігання зерна»,— додав П’єр Вотьє.