6 жовтня 2021, 14:00, Логістика

Рісоіл почав монтаж галереї для навантаження зернових на споруджуваному пірсі

Рісоіл Термінал завершує спорудження гідротехнічної частини двостороннього пірсу. Більшість з 254 металевих паль-оболонок вже завантажено на глибину близько 23 метрів. В результаті їхня загальна вага складе 4527 т.

Про це повідомляє пресслужба Рісоіл.

Також будівельники розпочали монтаж металоконструкцій.

«Зараз встановлена ​​перша з п'яти опор галереї. У перспективі перейдемо безпосередньо до монтажу обладнання», — повідомив технічний керівник проекту Сергій Стоянов.

Двосторонній пірс «Рісоіл Терміналу» на стику 10 на 11 причалів морського порту Чорноморськ — перший в Україні пірс, який буде забезпечувати обробку двох суден з двома різними вантажами. Потужність судно-навантажувального комплексу буде розрахована на одночасне навантаження зернових обсягом до 3 тис. т/год на будь-яку сторону пірсу. Ще один варіант — навантаження двох судів по обидва боки пірсу з продуктивністю 1,5 тис. т/год.

Нагадаємо, Адміністрація морських портів України (АМПУ) і Рісоіл Термінал, який є дочірньою компанією швейцарського RISOIL S.A., підписали договір про співпрацю. За договором Рісоіл побудує на стику причалів 10 і 11 порту Чорноморськ двосторонній пірс довжиною майже 340 метрів з розміщенням двох причалів довжиною 290 м. АМПУ зобов'язується здійснити днопоглиблювальні роботи на підходах до пірсу за ІІІ чергою акваторії 1-го ковша Сухого лиману з досягненням глибин 15 м.