Укрзалізниця закликає внести запірно-пломбувальний пристрій УЗ до переліку митних пломб

«Укрзалізниця» перед Державною митною службою порушить питання про внесення запірно-пломбувального пристрою «Варта-Універсал М» до переліку митних пломб.

Про це йшлося під час наради з учасниками аграрного ринку 3 серпня, пише Rail.insider.

У ході наради представник одного з вантажовідправників порушив питання щодо змін у процедурі замитнення вантажів:

«Ситуація з понеділка (31 липня, — ред.) змінилася так, що наразі при замитненні компанія має забирати представника митниці. Представник митниці їде до вагонів, які мають перебувати у митній тимчасовій зоні. Він їх пломбує. Потім компанія має митника відвезти назад, на роботу. І після цього тільки відбувається отримання митної декларації. Митників мало, година роботи митника на виїзді коштує 20 євро… Це викликає здорожчання і збільшення терміну замитнення. Чи знає про цю ситуацію «Укрзалізниця?»

Заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов повідомив, що залізничники знають про проблему. Відповідне питання порушувалося під час засідання координаційної ради при Мінагрополітики.

Також представник УЗ зауважив, що Державна митна служба вже оприлюднила роз’яснення щодо процедури замитнення.

Водночас АТ «Укрзалізниця» наразі готує лист до Державної митної служби України стосовно того, щоб пломба УЗ (ЗПП «Варта-Універсал М») увійшла до переліку митних пломб.

«На сьогодні якимсь чином наша пломба, ЗПП, що навішується на вагон, не потрапила до переліку митних пломб, — уточнив Валерій Ткачов і додав: — Я б також просив усі асоціації підтримати нас, Укрзалізницю… давайте разом це питання порушувати… і в Мінагрополітики, і на інших майданчиках, щоб пломба Укрзалізниці була митна. Це дуже спростить нам усім роботу».