19 жовтня 2024, 12:02, Експорт

БЕБ: Експортер агропродукції відшкодував державі понад 14 млн грн

Детективи БЕБ в Одеській області викрили компанію, яка експортувала агропродукцію і ухилялася від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомила пресслужба відомства.

Читайте всі новини елеваторного ринку в нашому Телеграм-каналі

Слідство встановило, що протягом І кварталу 2024 року компанія отримала та планувала експортувати продукцію через порти Одеської області до Сейшельських островів. Загальний обсяг — 15 тис. т, вартістю понад 81 млн грн.

«При цьому службові особи підприємства умисно не відобразили в декларації з податку на прибуток операції з отримання цієї пшениці, що призвело до ненадходження коштів до державного бюджету», — йдеться у повідомленні.

Детективи ТУ БЕБ в Одеській області оголосили про підозру директору підприємства. Компанія відшкодувала 14,7 млн грн до держбюджету. 

Справу скеровано до суду з обвинувальним актом.

Читайте також: Виробник кормів ухивлявся від сплати податків, йому довелося відшкодувати майже 5 млн грн

  • Компанія-експортрер сої на Одещині ухилились від сплати податку на прибуток в особливо великих розмірах на суму 15,3 млн грн.
  • Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області викрили компанію, яка спеціалізувалася на експорті соняшникової олії, на несплаті податків на прибуток за минулий рік в обсязі 4,6 млн грн.

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.