29 серпня 2024, 11:37, Україна

USAID та ФАО продовжать забезпечувати безкоштовними зерновими рукавами аграріїв прифронтових регіонів

Представники Мінагрополітики України зустрілись з делегаціями Агентства США з міжнародного розвитку (USAID),а також Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Сторони обговорили питання підтримки забезпечення українських аграріїв зерновими рукавами та модульними зерносховищами.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

Як зазначив в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, аграрії в Херсонській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях потребують доступних та зручних сховищ для зберігання врожаю. За його словами, з відповідними ОВА оцінено потребу у безкоштовних рукавах для тимчасового зберігання зернових у прифронтових територіях на 2024 рік.

«Зернові рукави та модульні зерносховища допоможуть аграріям зберегти від обстрілів російського агресора зібраний врожай, а також сприятимуть забезпеченню внутрішньої продовольчої безпеки цих регіонів і України в цілому», — зазначив Тарас Висоцький.

Зі свого боку представники міжнародних організацій запевнили в своїй подальшій підтримці українських аграріїв. Сторони домовилися спільно визначити критерії для надання допомоги аграріям у прифронтових територіях, а також разом координувати зусилля щодо підтримки фермерів.