9 травня 2024, 16:50, Елеватори

Фермери Харківщини почали отримувати модульні зерносховища від ФАО

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України розпочали роздачу модульних зерносховищ для фермерів Харківщини.

Про це повідомляє Фермер Придніпров'я.

Ініціатива є частиною Стратегії підтримки зберігання зерна, яка реалізується за фінансової підтримки Канади, Японії та австралійської благодійної організації Minderoo Foundation та має на меті зміцнення сталості аграрного сектору на сході та півдні України.

Для участі у програмі агровиробники Харківщини подавали заявки через Державний аграрний реєстр (ДАР). Основними критеріями були наявність щонайменше 100 га землі в офіційному обробітку та використання техніки для зберігання власновирощеної продукції.

«Пріоритет надавався господарствам, розташованим у безпосередній близькості до лінії фронту. Для участі у програмі подались 282 заявників з Харківської області, з яких 35 були відібрані та затверджені для отримання підтримки у вигляді зерносховищ місткістю 500 тонн. Відповідно до програми, один фермер мав змогу отримати одну одиницю зберігання», — йдеться у повідомленні.

Також ФАО спільно з Мінагрополітики та виконавчим партнером ГО «Харківський обласний центр дорадництва» проводять роздачу насіння пшениці, соняшника та сої у Харківській області.